Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi kurczaka rozkroić wzdłuż na 2 fileciki.
Włożyć do woreczka i wymieszać z przyprawą WINIARY.
Piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni w żaroodpornym naczyniu.
Po upieczeniu nałożyć na każdy filet ananasa i przykryć go plastrem sera.
Piec w temperaturze 150 stopni około 20 minut.
Pora posiekać i wymieszać z majonezem, a następnie po upieczeniu już z ananasem nałożyć po kleksie na każdą pierś.
Podawać z ziemniakami upieczonymi w skórkach.