Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do 200°C (termoobieg 170°C). Nie używaj funkcji grilla!
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i białe części. Potnij w paski.
Cebulę obierz i pokrój w słupki. Filet z piersi kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek, rozłóż.
Włóż do środka paprykę, cebulę i filet z piersi kurczaka. Dodaj zawartość torebki. Zamknij woreczek zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Rozprowadź mieszankę przypraw, delikatnie potrząsając woreczkiem. Ułóż w płaskiej formie albo blasze do pieczenia w taki sposób, aby zamknięcie znajdowało się na boku. Zwróć uwagę na to, aby filety leżały na warzywach.
Piecz w rozgrzanym piekarniku na najniższej półce przez około 35 minut.
Po zakończeniu pieczenia ostrożnie otwórz woreczek za pomocą nożyczek i rękawic kuchennych, wypuszczając gorącą parę.
Podawaj z ryżem i fasolką szparagową polaną stopionym masłem.