Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oczyść pałki i usuń z nich delikatnie kości.
Oczyść paprykę. Następnie razem z szynką pokrój w kostkę.
Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Wymieszaj szynkę, paprykę, pieczarki i natkę pietruszki.
Tak przygotowany farsz wkładaj w pałki, w miejsce kości.
Z górnej części opakowania POMYSŁ NA… wyjmij woreczek i ułóż w nim pałeczki.
Oprósz je przyprawą z dolnej części opakowania. Zapnij załączoną zapinką. Delikatnie potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawę po mięsie. Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania.
Rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz mięso przez około 50-60 minut.
Wyjmij naczynie z piekarnika, ostrożnie przetnij woreczek i przełóż pałki na półmisek. Do faszerowanych pałek świetnie będą pasowały kluseczki francuskie.