Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
Marchew oczyść, umyj, obierz i pokrój w plastry grubości około 0,5 cm. Seler naciowy oczyść, umyj i pokrój w plastry grubości około 1 cm. Pora oczyść, umyj i pokrój w krążki grubości około 0,5 cm.
Udka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek do pieczenia i rozłóż. Włóż do środka warzywa i kurze udka.
Dodaj mieszankę przypraw i zamknij worek klipsem, zostawiając wystający koniec długości około 4 cm. Lekko potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawy i włóż do formy (lub blachy do pieczenia) w ten sposób, aby zamknięcie znajdowało się z boku (zwrócić uwagę na to, aby kurczak leżał na warzywach).
Piecz w rozgrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 60 minut.
Po zakończeniu pieczenia ostrożnie otwórz woreczek za pomocą nożyczek i rękawic kuchennych, wypuszczając gorącą parę.
Podawaj z kaszą jaglaną.