Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W 500 ml wrzącej wody rozpuść 1 Kostkę Mięsną WINIARY. Bulion wystudź aż płyn będzie zimny.
W głębokim naczyniu umieść grube plastry schabu. Następnie zalej je wcześniej przygotowanym bulionem oraz dodaj liście laurowe, siekany czosnek, czarny pieprz oraz ziele angielskie.
Całość wstaw do lodówki i marynuj 3 – 12 godzin.
Bakłażan, cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
Warzywa umieść w naczyniu do zapiekania. Dopraw połową rozkruszonej Kostki Mięsnej WINIARY, polej oliwą z oliwek oraz dopraw solą.
Na koniec dodaj porwane listki świeżej bazylii. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Wcześniej zamarynowane kotlety wieprzowe osusz dokładnie i zrumień na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Obsmażone mięso poukładaj na wierzchu warzyw i wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 15 - 20 minut w temperaturze 200 – 220°C.
Mięso i warzywa podawaj z ziemniakami posypanymi świeżą pietruszką.