Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Świeże maliny przebieramy i pozbywamy się ewentualnych szypułek, delikatnie płuczemy.
Owoce wsypujemy do przygotowanych wcześniej, małych słoiczków do połowy wysokości. Na warstwę malin sypiemy łyżkę cukru. Dokładamy malin "pod zakrętkę" i znów posypujemy łyżką cukru.Jeżeli mamy większe słoiki, maliny przesypujemy cukrem co 4 - 5 cm warstwy.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 5 minut od zagotowania wody. Odstawiamy do ostygnięcia.