Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Liście wiśni i aronię opłukać, przełożyć do garnka, wlać wodę.
Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Następnie odcedzić liście i aronię.
Do odcedzonego soku dodać cukier i sok z cytryny, gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Gotowy gorący sok nalewać do wyparzonych butelek, zakręcić i gotowe. Możemy też sok nalewać do słoików, jak kto woli.