Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z połówki arbuza wydrążamy miąższ ze środka. W miarę możliwości należy pousuwać pestki.
Rozdrobnić arbuza widelcem lub jeśli ktoś woli można go zmiksować.
Cukier puder zalewamy 2 łyżkami gorącej wody i mieszamy.
Po wymieszaniu zalewamy tym arbuza i mieszamy.
Wkładamy do zamrażalnika na 3-4 godziny, co około pół godziny mieszamy.
Przekładamy do pucharków i dekorujemy listkami mięty.