Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki.
Kawałki gruszek przełożyć do plastikowego pojemnika, zalać sokiem z cytryny. Pojemnik zamknąć. Gruszki mocno zamrozić.
Zamrożone gruszki przełożyć do miski blendera. Dodać do nich miód, wlać sok jabłkowy.
Dokładnie zmiksować.
W razie potrzeby sorbet wstawić jeszcze na godzinkę do zamrażalnika.
Gotowy sorbet podzielić na porcje.