Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy do garnka na rozpuszczone masło, dusimy na wolnym ogniu do chwili, aż pieczarki puszczą sok. Doprawiamy szczyptą soli.
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Dorzucamy czosnek.
Mięso płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy na drobnych oczkach.Dodajemy partiami do podsmażonej cebuli, smażymy do chwili, aż zmieni ono kolor na jasnobrązowy.
Podlewamy białym winem i smażymy na wolnym ogniu mniej więcej 1,5 minuty.
Sos Winiary mieszamy dokładnie w 200 ml wody. Wlewamy do mięsa.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Wrzucamy odsączone na sicie pieczarki i dusimy jeszcze kilka minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.