Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos śmietanowy z pieczarkami to wyjątkowy dodatek do wielu potraw. Przygotowanie jest bardzo proste, a bazę wspaniałego smaku tworzy Bulion pieczarkowy WINIARY. Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką sprawi, że Twoje dania nabiorą oryginalnego charakteru a czas na jego przygotowanie to zaledwie kilka chwil!
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Obraną cebulkę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną cebulkę.
Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażamy.
Wlewamy szklankę wody i dodajemy kostkę pieczarkową i Ziarenka Smaku WINIARY. Doprowadzamy do wrzenia.
Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut. Na koniec wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku maggi i pieprzem