Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos z podgrzybków to idealny dodatek do mięs. Świetnie skomponuje się na przykład z pieczenią. Samodzielnie przyrządzony smakuje jeszcze lepiej i potrafi stanowić o charakterze całej potrawy. Przyprawa Ziarenka Smaku WINIARY sprawi, że sos będzie jeszcze smaczniejszy i idealnie dopełni cały obiad. Smacznego!
Rozmrożone grzyby oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na maśle.
Do grzybów dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć ją. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wlać 2 szklanki wody i zagotować.
Mąkę wymieszać ze śmietaną i połową szklanki zimnej wody. Zagęścić tym sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać więcej wody i zagotować.
Sos doprawić do smaku Ziarenkami.