Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.
Następnie dodaj mięso i po krótkim przesmażeniu wlej wino, dopraw solą i pieprzem.
Duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut.
Do wrzącej, lekko osolonej wody wrzuć makaron i gotuj go na półtwardo.
W między czasie zacznij przygotowywanie sosu - zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut ciągle mieszając.
Mięso wymieszaj z gotowym sosem, a na koniec dodaj pokrojone w paseczki listki świeżej bazylii.
Do gorącego sosu dodaj ugotowany makaron. Makaron z sosem przełóż na talerz i posyp startym parmezanem.
Udekoruj listkami świeżej bazylii.