Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki i cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Czosnek posiekaj.
Mięso podsmaż w dużej patelni lub w szerokim rondlu na rozgrzanym oleju z pieprzem i tymiankiem około 5 minut.
Następnie dodaj do mięsa wszystkie składniki poza śmietaną oraz serem i zalej zimną wodą.
Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion drobiowy WINIARY, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze bez przykrycia około 10 minut mieszając co 2 minuty. Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.
Zestaw patelnię z ognia, dodaj śmietanę i parmezan. Wymieszaj całość i od razu podawaj.