Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki, a czosnek posiekaj. Na rozgrzanej patelni z oliwą obsmaż kurczaka, aż stanie się złoty. Dodaj pieczarki i czosnek i smaż, aż grzyby się lekko zarumienią. Dodaj sos Winiary i gotuj całość ok. 10 minut. Po tym czasie dodaj posiekaną bazylię oraz dopraw całość solą i pieprzem.
W międzyczasie, makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu. Powinien być al dente czyli lekko niedogotowany w środku. Po ugotowaniu odsącz w durszlaku i wymieszaj z sosem. Unikaj płukania makaronu zimną wodą.
Podawaj posypane serem i bazylią.