Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety z kurczaka rozklep na grubość 1,5-2 cm i włóż do pergaminu Winiary Pomysł na… Papirus soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich.
Przełóż na suchą patelnię teflonową i smaż na średnim ogniu, po 5 minut z każdej strony.
Pomidorki koktajlowe przesmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek tak, aby się nie rozpadły, po czym dodajemy ciepły makaron spaghetti i dokładnie mieszamy.
Pod koniec mieszania dodajemy listki świeżej bazylii.
WINIARY pomysł na… spaghetti Carbonara wymieszaj ze śmietanką po czym wlej do przesmażonego boczku i ugotuj na wolnym ogniu, nie dłużej niż 1 minutę pamiętając, aby co pewien czas dokładnie zamieszać.
Centralnie na duży płaski talerz wyłóż spaghetti z pomidorkami i bazylią.
Na makaron z pomidorkami i bazylią wyłóż usmażoną pierś kurczaka, pokrojoną w grube plastry.
Całość polej sosem Carbonara.