Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam pokrojoną cebulę. Smażę po czym dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Gdy grzyby puszczą soki wyjmuje je z patelni. Wrzucam na nią pokrojony seler naciowy.
Podsmażam, a następnie dodaję mięso. Smażę i doprawiam do smaku solą, papryką słodką oraz pieprzem ziołowym. Dodaję wcześniej usmażone pieczarki z cebulą. Gdy mięso zbrązowieje wrzucam posiekany czosnek.
Chwilę smażę, a gdy zacznie wydzielać przyjemny aromat wrzucam pomidory całe z puszki (można je wcześniej troszkę posiekać w puszce). Mieszam i całość duszę około 8 minut.
Sos pod koniec zagęszczam keczupem i doprawiam oregano. Jeszcze podsmażam parę minut i gotowe. Podawać z makaronem. Smacznego.