Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię oczyść, umyj i pokrój w kostkę.
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Udziec wołowy umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę.
Rozgrzej w brytfannie olej. Bardzo dokładnie podsmaż na nim mięso z obu stron. Dodaj boczek w kostkach i cebulę i podsmaż. Obierz ząbki czosnku i wyciśnij przez praskę bezpośrednio na mięso.
Dodaj warzywa i podduś.
Dolej 300 ml wody. Rozrób POMYSŁ NA..., doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem przez około 90 minut.
Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta.
Podawaj z makaronem rurki.