Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwice nakrój w poprzek tak aby powstała w niej kieszonka.
Do powstałego nacięcia nałóż łyżkę sera gorgonzola i część posiekanych orzechów.
Kostkę Mięsną WINIARY posiekaj nożem na drobny proszek. Posyp nim steki z wierzchu i dobrze rozetrzyj po jego powierzchni.
Całość dokładnie zamknij i odstaw na 5 min.
Patelnie rozgrzej z dodatkiem 1 łyżki oleju.
Steki smaż ok. 5 min przewracając od czasu do czasu.
Na koniec smażenia dodaj masło i całość podlej powstałym tłuszczem.
Mięso ściągnij z patelni, aby odpoczęło.
Na patelnię wsyp posiekaną w drobną kostkę cebulę i smaż aż będzie miękka.
Całość zalej wodą i wkrusz Kostkę Mięsną WINIARY. Dokładnie wymieszaj tak aby wszystkie przypalone kawałki rozpuściły się w sosie.
Dodaj rozmaryn i redukuj płyn ok. 5 minut aż całość odparuje w 1/4. Na tym etapie sos można ewentualnie zagęścić mąką pszenna wymieszaną z odrobiną wody.
Na koniec sos ściągnij z płyty, dopraw solą oraz pieprzem i zimnym masłem.
Mięso podawaj polane sosem z kawałkami sera gorgonzola oraz siekanymi orzechami.