Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wsyp cukier do rondelka i zalej go 1 szklanki wody. Całość gotuj, aż cukier się rozpuści. Dodaj miód, cukier wanilinowy i kwasek cytrynowy, po czym gotuj, aż składniki się połączą.
Galaretkę truskawkowy smak WINIARY rozpuść w około 100 ml zimnej wody i odstaw na około 15 minut, po czym dodaj do gorącego cukru.
Jabłka nabij na patyczki, np. do szaszłyków albo do lodów. Obtocz je w karmelu z galaretką, a następnie ich spód maczaj w posiekanych orzechach. Odstaw do wystudzenia.
Na końcu fantazyjnie udekoruj jabłka, np. możesz włożyć w każde jabłko żelkowego „robaka“.