Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paprykę kroję na pół, usuwam gniazdo nasienne, kroję w kawałki, przekładam do naczynia blendera.
Ogórki obieram, kroję wzdłuż, usuwam nasiona, dodaję do papryki.
Pomidora kroję w ćwiartki, seler naciowy przełamuję na pół i usuwam twarde włókna, cebulę kroję w ćwiartki, dodaję do warzyw w naczyniu.
Dodaję kilka listków bazylii, miksuję. Doprawiam do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą.
Cukinię myję, za pomocą obieraczki do warzyw kroję w cienkie plasterki, które następnie kroję wzdłuż nożem tak, żeby powstały cieniutkie paseczki przypominające spaghetti.
Zupę podaję schłodzoną (można ją schłodzić lodówce lub dodać do garnka pół szklanki lodu) z cukiniowym spaghetti, skropioną oliwą z oliwek i udekorowaną listkami rukoli.