Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę na początek szatkujemy, wcześniej pozbywając się brzydszych liści.
Marchewkę myjemy, obieramy, trzemy na tarce i dodajemy do kapusty.
Jabłko musimy umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce, też dodajemy do kapusty z marchewką.
Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny, do tego dodajemy olej i całość mieszamy.
Surówkę zostawiamy na godzinę, do przegryzienia się smaków.