Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Płaty śledziowe namoczyć w mleku na 30 min, następnie osuszyć i pokroić w dzwonka.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzone pokroić w plasterki
Cebulę drobno posiekać, a ogórki pokroić w kosteczkę
W szklanej, przezroczystej misce układamy warstwami. Ogórek i cebulka, ziemniaki, śledź, jajka, majonez, szczypta papryki. Warstwy powtarzamy 3 razy.
Wierzch sałatki dekorujemy majonezem i posypujemy cebulką, ogórkiem i papryką. Smacznego!