Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Odsącz seler, kukurydzę i groszek z zalewy.
Por umyj, oczyść, pokrój w plasterki, a następnie sparz wrzątkiem. Delikatnie posól i posyp cukrem.
Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w drobną kostkę.
W salaterce układaj warstwami kolejne składniki: seler, kukurydzę, część Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, por, jajka, pozostały majonez, groszek i ser.
Posyp natką pietruszki.
Jeśli chcesz podać sałatkę w sposób pokazany na zdjęciu, odwróć kolejność nakładania warstw do szklanego naczynia i włóż na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki przykryj naczynie talerzem i odwróć tak, aby wyjąć sałatkę. Gotowe!