Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody, postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
Odstaw z ognia, dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj.
Cebulę, pieczarki i por oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle. Duś 10 minut do odparowania płynu.
Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj do sosu.
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody i połącz z sosem.
Podawaj zaraz po przygotowaniu.