Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiewany. Dodajemy do niej jajko i delikatnie mieszamy. Dodajemy sól, i wodę. Całość zagniatamy na gładkie ciasto.
Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy bardzo cienko. Następnie składamy je dwa razy na pół i ostrym nożem kroimy w około 1 cm plastry. Rozkładamy je na blacie posypanym mąką i odstawiamy do wyschnięcia.
Chorizo kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy je na patelni (kiełbasa puści tłuszcz, więc nie trzeba go dodawać). Gdy kiełbasa będzie przyrumieniona, dodajemy warzywa i podsmażamy 5 minut.
Zawartość opakowania z sosem rozprowadzamy w 250 ml wody. Dodajemy do warzyw i gotujemy, aż całość zgęstnieje.
<p>W garnku zagotowujemy wodę na makaron. Dodajemy do niej łyżeczkę oliwy i wrzucamy makaron. Delikatnie mieszamy, gotujemy około 15 minut.</p>
Makaron odsączamy i od razu przekładamy go na patelnię z sosem. Delikatnie mieszamy i podajemy. Smacznego :)