Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Twaróg rozgnieć widelcem lub przy pomocy praski do ziemniaków.
Dodaj jajko, cukier wanilinowy WINIARY, budyń WINIARY oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelnię dodaj tłuszcz i rozgrzej go na średniej mocy palnika.
Ciasto nabieraj łyżką, a następnie dłońmi oprószonymi mąką, formuj z masy niewielkie placuszki. Kładź je na patelnię i smaż z obu stron aż będą rumiane.
Usmażone syrniki podawaj ze śmietaną i konfiturą.