Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę zagnieć z margaryną, żółtkami, jajkiem, cukrem pudrem, śmietaną i Proszkiem do pieczenia.
Podziel na dwie części. Jedną z nich rozwałkuj, drugą schłodź w lodówce.
Rozwałkowane ciasto wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Na cieście ułóż obrane, pokrojone w ósemki jabłka.
Ugotuj dwa Budynie w 3 szklankach mleka. Gorący budyń wylej na jabłka.
Na wierzch zetrzyj drugą część ciasta.
Piecz przez 45 minut w temperaturze 200°C. Podawaj.
Tomasz