Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zblenduj ciastka na drobno i wymieszaj ze 80 g rozpuszczonego masła.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia, rozprowadź na dnie ciasteczkową masę tworząc równomierną warstwę. Za pomocą szklanki dociśnij ją do dna a następnie włóż do lodówki.
Przygotuj krem budyniowy z 2 budyni WINIARY zgodnie z przepisem na krem na tyle opakowań. Przykryj folią spożywczą i odstaw do schłodzenia.
Rozpuść galaretkę cytrynową w 100 ml wrzącej wody.
Obierz i pokrój jabłka na kostkę o bokach o długości ok. 1,5cm i skrop je sokiem z cytryny. Rozpuść 2 łyżki cukru na patelni, dodaj jabłka i szczyptę cynamonu.
Smaż jabłka ok. 7 min. aż będą miękkie. Następnie, wlej rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszaj z jabłkami.
Na spód z ciasteczek wylej schłodzony budyń, a następnie wyłóż na warstwę budyniu schłodzone jabłka.
Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.