Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej na stolnicę, posiekaj ze schłodzonym masłem, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia.
Dodaj żółtka, całe jajko i śmietanę.
Połącz szybko składniki i włóż do lodówki do schłodzenia.
Jabłka obierz i pokrój w cienkie cząstki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Schłodzone ciasto podziel na dwie części. Jedną z nich rozwałkuj na prostokąt wielkości blaszki i rozłóż na dnie wysmarowanej masłem oraz posypanej bułką tartą.
Na cieście rozłóż jabłka.
Budynie o smaku waniliowym WINIARY ugotuj w 3 szklankach mleka i rozłóż na jabłkach.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na prostokąt i rozłóż na budyniu. Ciasto nakłuj widelcem (ciasto można lekko zamrozić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, na budyń).
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C. Wstaw do piekarnika i piecz 45 minut.
Zimne ciasto posyp cukrem pudrem lub posmaruj lukrem.