Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki oraz pozostałe warzywa dokładnie umyj i osusz.
Warzywa pokrój: cebulę - w ćwiartki, paprykę - w dużą kostkę oraz obraną wcześniej cukinię - w grubsze plastry. Większe pieczarki też przekrój na pół.
Na wykałaczki lub szpikulce do szaszłyków nakłuwaj na zmianę pieczarki, cebulę czerwoną, cukinię, paprykę, cebulę żółtą oraz fileciki Garden Gourmet.
Tak przygotowane szaszłyki, oprósz delikatnie solą oraz pieprzem i grilluj około 7-10 minut, obracając szaszłyki co 2 minuty.
Szaszłyki wyłóż na talerz, polej amerykańskim sosem BBQ WINIARY i ciesz się w pełni wegetariańskim smakiem prosto z grilla. Smacznego!