Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki należy obrać. Wykorzystujemy tylko główki.
Cukinie dobrze płuczemy, kroimy na grubsze plastry i dzielimy jeszcze na pół.
Paprykę płuczemy, wybieramy pestki i znowu płuczemy. I kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulki małe obieramy z łupinek i płuczemy.
Piersi z kurczaka płuczemy, oczyszczamy z błon, kroimy w większą kostkę.
Pierś z kurczaka doprawiamy przyprawą do mięsa i pozostawiamy na chwilę do przegryzienia.
Boczek kroimy na mniejsze kawałki ( najlepiej kwadraty).
Nabijamy składniki na duże wykałaczki według uznania. Całość posypujemy jeszcze przyprawą do mięsa.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20 - 30 minut. Pamiętając, aby w międzyczasie odwrócić. Podajemy na ciepło.