Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś indyka pokrój w cienkie paski. Zawijaj je i nadziewaj na patyczki.
Rozgrzej patelnię i rozpuść masło, a następnie – usmaż szaszłyki. Dopraw je solą i pieprzem.
Przełóż szaszłyki na talerz, a na tej samej patelni usmaż marchewki, dodając do nich łyżkę miodu. Na koniec – dodaj groszek w strąkach i podsmaż.
Całość przełóż na talerz.
Podawaj z Sosem Curry Winiary.