Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grillowane szaszłyki z łososia i cytryny obtaczane w marynacie z sezamu i przypraw, grillowane na ruszcie na świeżym powietrzu lub w piekarniku w razie fatalnej pogody, pasują do sałatek z nowalijkami i domowego dipu z Majonezu WINIARY. Szaszłyki z łososiem i plastrami cytryny obsyp także płatkami chili lub ostrą papryką w proszku, aby zrównoważyć delikatnie kwaśny smak plasterków cytryny.
Łososia pokrój w 2 centymetrową kostkę. Cytryny przelej wrzątkiem, dokładnie opłucz i pokrój w cieniutkie plasterki.
Rozgrzej grill lub piekarnik do 180°C.
Wymieszaj sezam, Ziarenka Smaku WINIARY, chili i sól do smaku.
Zaczynając od łososia, nabijaj na patyczki po kolei i na przemian łososia i cytrynę. Dla pewności, aby składniki lepiej się trzymały, możesz użyć dwóch patyczków do jednego szaszłyku.
Skrop oliwą i obsyp mieszanką sezamu i przypraw.
Grilluj lub piecz, aż ryba będzie gotowa.
Podawaj z ulubioną sałatką i dipem na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY.