Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Zalać oliwą, posypać przyprawą do grilla, dokładnie wymieszać.
Odstawić na 3 godziny.
Cebulę obrać, umyć, osuszyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Paprykę pokroić w większą kostkę, cebulę również. Boczek umyć, osuszyć, również pokroić w kostkę.
Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, cebulę, boczek i paprykę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około godziny.
Podawać z musztardą.