Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj do miękkości. Odstaw do ostudzenia.
Cukinię pokrój na długie plastry obieraczką do warzyw. Przygotuj też boczek w plastrach.
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj pokrojone kawałki ziemniaków na zmianę z cukinią zwiniętą w rulonik i boczkiem.
Przed grillowaniem posól i popieprz szaszłyki i posmaruj je oliwą lub olejem. Grilluj bezpośrednio na ruszcie lub tacce do grillowania przez dosłownie parę minut z każdej strony – do zarumienienia składników.
Podawaj z sosem czosnkowym WINIARY.