Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sznycle z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, przekrój na pół i dopraw solą i pieprzem.
Rozgrzej na patelni olej. Sznycle smaż z obu stron przez około 5 minut, wyjmij i trzymaj w cieple.
Śmietankę i wodę wymieszaj w naczyniu z Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok 1 minutę.
Dolej ocet balsamiczny. Ponownie włóż sznycle z indyka do sosu. Mozzarellę pokrój w plastry i ułóż na sznyclach. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut aż mozzarella się stopi.
Bazylię umyj. Dodaj do sznycli w listkach lub poszatkowaną.
Danie podawaj z kluseczkami gnocchi.