Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, wystudź i przełóż do wysokiego naczynia.
Dodaj kolendrę, Majonez Dekoracyjny WINIARY i za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.
Szparagi gotuj krótko, tak aby były chrupiące i nie straciły koloru – grubsze możesz przeciąć na połówki.
Na patelni rozgrzej masło i usmaż jajka sadzone.
Każdą kromkę chleba posmaruj przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.
Na kromkach chleba układaj szparagi, a na wierzchu – jajka sadzone.
Posyp czerwonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.