Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić.
Do mięsa dodać jajko, pieprz, przyprawę w płynie i pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać.
Naczynie do zapiekania wysmarować masłem.
Szparagi otulać mięsem mielonym i układać w naczyniu. Na wierzch każdej porcji położyć paski sera.
Zapiekać 40 minut.