Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masło roztop na średnim ogniu, zagotuj i zdejmij szumowinę łyżką cedzakową.
Żółtka i wino wstaw do większego naczynia z wodą.
Masę ubijaj na puszystą pianę, cały czas podgrzewając.
Wlewaj po kropli odszumowane masło, mieszając w dalszym ciągu trzepaczką.
Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem.
Szparagi oczyść, odkrój zdrewniałe końcówki.
Zagotuj 2 l wody i rozpuść w niej kostki bulionowe.
Gotuj szparagi w bulionie 1-2 minuty tak, aby zachowały jędrność.
Wyjmij z wody i gorące polewaj przygotowanym wcześniej sosem holenderskim. Całość posyp startym parmezanem.
Zapiecz w piekarniku.