Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Danie na weekend: szparagi zapiekane w cieście francuskim. Można zrobić większą ilość na sobotnią imprezę i podać z Ketchupem WINIARY. A to, co zostanie - włożyć do lodówki i odgrzać następnego dnia w opiekaczu na gorący lunch do dużego kubka Barszczu czerwonego Nasza Specjalność WINIARY :) Jeśli zależy nam na czasie - do przyrządzenia potrawy można użyć szparagów z puszki lub ze słoika.
Szparagi oczyść dokładnie, przekrój na połowę i gotuj w wodzie z przyprawą ZIARENKA SMAKU 10 minut, odsącz, ostudź.
Ciasto rozłóż, przekrój na 6 części i na każdej połóż po 2 kawałki szparagów zawinięte w ser i połowę parówki, a następnie owiń ciastem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 15-20 minut na rumiano.
Podawaj gorące z Katchupem WINIARY lub filiżanką Barszczu czerwonego.