Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy.
Szynkę kroimy w paseczki, około 2 cm, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski włącznie z makaronem.
Do kubka wlewamy jogurt dodajemy do niego majonez oraz sól i pieprz - dokładnie mieszamy.
Zalewamy sosikiem sałatkę i dokładnie mieszamy. Na koniec siekamy szczypiorek i posypujemy na wierzch sałatki. Smacznego