Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka, paprykę w dużą kostkę, pieczarki - w ćwiartki, a boczniaki - w duże kawałki.
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć grzyby. Moc powinna być na tyle duża, aby się zarumieniły. Po ok. 2 min dodaj cebulę i smaż z grzybami aż zmięknie. Dodaj ziemniaki i smaż ok. 5 min. Po tym czasie dodaj paprykę i smaż dodatkową minutę.
Na końcu dodaj Pastę do dań z patelni WINIARY oraz posiekaną natkę pietruszki i całość dokładnie wymieszaj. Smaż razem ok. 2-3 min aż wszystkie dodatki pokryją się równomiernie glazurą.
Danie podawaj z kaszą, posypane natką pietruszki.