Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurki dokładnie płuczę, oczyszczam z piasku (następnym razem wypróbuję metodę, o której pisałam niżej). Cebulę drobno siekam.
W rondlu roztapiam masło, dodaję cebulę, kurki, podduszam kilka minut pod przykryciem. Część kurek odkładam do dekoracji, resztę podlewam bulionem, gotuję około 20 minut.
Pod koniec gotowania dodaję łyżeczkę kurkumy i doprawiam solą.
Po zdjęciu z kuchenki miksuję zupę na gładki krem.
Podaję z gęstą śmietaną i natką pietruszki. Na talerzach dekoruję podduszonymi na maśle kurkami.