Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz ciekawego sposobu na podanie mięsa? Szynka na parze na pewno przypadnie Ci do gustu. Mięso dopraw Przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, papryką i czosnkiem granulowanym. Następnie odstaw szynkę na dwie godziny przed gotowaniem, dzięki czemu stanie się ono jeszcze bardziej aromatyczne, kruche i pozostanie przy tym lekko soczyste.
Umyte i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki. Tak, aby nie były grube. Następnie skrapiamy oliwą ze wszystkich stron.
Potem oprószamy czosnkiem granulowanym, przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY oraz delikatnie papryką w proszku. Przygotowane mięso odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie układamy w dolnej części parowaru.
Do zbiorniczka wlewamy wodę i gotujemy 30 minut. Po tym czasie mięso jest dobre do jedzenia.