Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso umyj, osusz. Posmaruj musztardą, obtocz w przyprawie WINIARY POMYSŁ NA... z dolnej części opakowania.
Mięso włóż do woreczka z górnej części opakowania, dodaj liście laurowe i ząbki czosnku.
Zamknij woreczek zapinką zamieszczoną z woreczkiem i przełóż do naczynia do zapiekania.
Wstaw mięso w naczyniu do zapiekania do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piecz 60 minut.
Delikatnie przetnij woreczek i piecz jeszcze przez 10 minut.
Przygotuj sos: zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Podaj z ziemniakami i ćwikłą.