Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Taco ze smażoną rybą to pyszna i oryginalna potrawa, która łączy w sobie świeżość, chrupkość oraz wyrazisty smak. To danie jest idealne zarówno na kolację czy obiad, jak i na spotkanie ze znajomymi. Jeśli chcesz zaserwować swoim bliskim coś zaskakującego - ten przepis jest właśnie dla Ciebie.
Taco – proste danie z nutą meksykańskich smaków
Taco to bardzo popularne danie meksykańskie, które podbiło serca ludzi na całym świecie dzięki swojemu wyjątkowemu połączeniu smaków i możliwości dopasowania go do tego, co najbardziej lubimy. Z łatwością możesz zrobić taco w wersji wegetariańskiej, mięsnej lub jak w naszym przypadku – rybnej. U nas bazą jest chrupiący, soczysty dorsz z dodatkiem aromatycznych przypraw. Do tego delikatne placki taco, sałata, orzeźwiający sok z cytryny i sos Remulada WINIARY, który podkręci smak całego dania.
Tak przygotowane taco to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zachwyci nie tylko fanów kuchni meksykańskiej. Nie mamy wątpliwości - będą wyglądać zachęcająco na Twoim stole.
Chcesz urozmaicić swoje menu? Nie przegap tego prostego i szybkiego przepisu. Smacznego!
Rybę pokrój na małe kawałki (paski ok 1x2 cm). Osusz ręcznikiem papierowym, dopraw solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
Wszystkie przyprawy wymieszaj ze sobą, a następnie dopraw nimi rybę z każdej strony.
Składniki ciasta (mąkę, jajko, piwo lub wodę, sól i pieprz) wymieszaj ze sobą. Piwo lub woda gazowana powinny być zimne – dzięki temu ciasto będzie bardziej chrupiące.
Rozgrzej dużą ilość tłuszczu w dużej patelni lub garnku do ok. 180°C. Kawałki ryby obtocz w cieście i smaż w głębokim tłuszczu, aż będą złociste. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym.
Placki tortilli podgrzej krótko na patelni lub grillu. Każdy placek posmaruj sosem Remulada WINIARY i ułóż na nim kawałki ryby oraz sałatę. Dodaj ulubione zioła i skrop sokiem z cytryny.