Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą, podsmażamy na patelni na maśle i oleju.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente.
Wodę zagotowujemy i wrzucamy do niej kostkę rosołową WINIARY. Troszkę wody z kostką rosołową wlewamy do szklanki lub garnuszka i wrzucamy do niego serek topiony i mocno mieszamy, aż ser się rozpuści, ja do tego używam malaksera.
Ser cheddar ścieramy na cienkiej tarce wiórkowej. Starty ser cheddar oraz roztopiony serek topiony wrzucamy do gotującej się wody i bardzo energicznie mieszamy rózgą, można mikserem.
Gotujemy makaron wstążki (tagliatelle) według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy do sosu.