Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Szalotkę pokrój w drobną kostkę, filet z łososia w cienki paski, a pieczarki umyj i pokrój w plasterki.
Zeszklij na oleju szalotkę, następnie dodaj łososia i pieczarki. Skrop wszystko białym winem.
Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w mniejsze kawałki plastry łososia wędzonego, dopraw solą i pieprzem.
Wlej przygotowany wcześniej sos, pomieszaj i zdejmij z ognia.
Makaron ugotuj na półtwardo wrzącej, lekko osolonej wodzie.
Tuż przed podaniem do sosu serowo-łososiowego dodaj pokrojony koperek i ugotowany makaron.
Makaron z sosem przełóż na talerz i posyp startym serem.