Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
Szynkę pokrój na kawałki, wysmaż na oleju na chrupko, wyjmij z patelni.
Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na ćwiartki, podsmaż (6 -7 minut), na tłuszczu z szynki.
Śmietankę połącz z 200 ml zimnej wody i wsyp zawartość z opakowania Sosu serowo-pieczarkowego Italia WINIARY. Następnie wymieszaj i wlej na patelnię, mieszając zagotuj.
Makaron przełóż na patelnię, wymieszaj, przełóż porcje na talerze i każdy posyp szynką.
Podawaj zaraz po przygotowaniu. Możesz udekorować pomidorkami koktajlowymi podsmażonymi na oleju.